Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

28 Ekim 2014 Salı

İsmail Erez - Berna Moran - Peyami Safa - Mehmet Ali İrtemçelik - Celal Şengör


İsmail  Erez'in (üvey) annesi Şivezat Erez'in  teyzesi :
                                     

     

Nazire Kardam kimmiş :

  Ahmet Kardam, 1800'lü yıllarda yaşamış Cizreli Bedirxan Beyin beşinci kuşaktan torunu. 1990'lı yıllarda kızkardeşinden "tuhaf" bir yılbaşı armağanı alır Kardam. Babaannelerinden aile büyüklerinin biyografileri olduğunu tahmin ettikleri bir yazılı defter kalmıştır geriye. Babaanne Nazire Kardam'ın babası Osmanlı Paşası Ali Galip Paşa 24 sayfası yazılı 38 sayfalık bir defter bırakmıştır tarihe.
Terceme-i hâl'in çözümünden sonra öğrenilir ki; babaanne, babası üzerinden Rum ve Mihalizade, annesi üzerinden ise Kürt ve Bedirxanî. Bu taze bilgi ile sadece Ahmet Kardam değil, diğer aile efradı tarafından da ilerde farkedilir ki; "kendilerini bildiklerinden beri" babaannenin babası ve annesi hakkında aile içinde pek bir şey konuşulmaz(mış).
Babaannenin babasının adının "Ali Galip" ve bir "Abdülhamid Paşası" olduğundan söz edilirmiş, hepsi o kadar. Babaannenin, Bedirxanî olan Kürt annesi Sariye Hanımdan ise hiç söz edilmezmiş. İşte araştırmacı ve tarihle ilintili bir entelektüelin "Bedirxanilerin Soyağacına" bakıp da baba ve amcasına kadarki şecereyi görmesi böylelikle köklü bir değişimin habercisi olur.


Nazire Kardam eski TKP'li , şimdilerde  Kürtçü söylemeleriyle tanınan Ahmet Kardam'ın babaannesi. Yazıdan anlaşıldığı kadarıyla Nazire Kardam'ın annesi Bedirhan aşiretinden Sariye hanım.Yani  İsmail Erez'in üvey annesi Şivezat Erez'in  annesi  Bedirhan aşiretinden.Şivezat hanım Cenap Şahabettin'in kızı.



Nazire Kardam'ın oğlu:
                                

                                             

   Galip Kardam'ın kayınbiraderi:

Cumhuriyet, 02 Kasım 1993, Sayfa 2


Merhume Mesture ve merhum Vefa Moran'ın oğulları, Beyza Kardam' ın kardeşı, Ahmet ve Ali Kardam'ın dayiları ,Tatyana Moran'ın sevgıli eşı. İst. Ün. Edebıyat Fakültesı Ingıliz Dılı ve Edebıyatı emeklı öğretım üyesı Prof Dr. BERNA MORAN aramızdan aynlmıştır. Cenazesı 2 Kasım Salı günü öğle namazından sonra Moda Camıi'nden kaldınlarak Karacaahmet Mezarlığı'na defnedılecektir. 
                                              

Berna Moran kimdir:

 23 Ocak1921’de İstanbul’da doğdu. Babası, Rumeli göçmeni olan ve ticaretle uğraşan Vefa bey, annesi ise Darüşşafaka Lisesi müdürlerinden ve Hazine-i Hassa memurlarından Ali Kâmil beyin kızı Mesrûre hanımdır. İki şair olan İsmail Safa ile Ahmet Vefa ise dede Ali Kâmil beyin ağabeyleridir. Eğitimine İngiliz High School’da başlayan Berna Moran, Robert College, Darüşşafaka Lisesi ve Işık Lisesi’nde tamamladı. 



Berna Moran'ın halasının kızı Mehlika Tarim'in kayınvalidesi:



Fatma Servet Tarim'in torunu Mehmet Ali İrtemçelik'in eşinin kuzeni:




Cenan Gürgan'ın kuzeni Güler Şengör:


ACI KAYBIMIZ Yanya eşrafından Merhum Mehmet Sipahioğlu ve Preveze eşrafından Merhum Kudret Sipahioğlu’nun kızları; Merhum Celalettin Şengör ve Merhume Saniye Şengör’ün gelinleri; Merhum Semih Merhume Sevim Sipahioğlu ve Melih Güngör Sipahioğlu’nun kız kardeşleri; Şemsettin Cavidan Şengör, Merhum Fikret Merhume Ülkü Şengör ve Merhum Oğuz Ayla Sipahioğlu’nun yengeleri; Ziya, Merhume Neslişah, Nilgün, Selda ve Sema’nın halaları; Ahmet, Yasemin, Pınar, Selim, Çiğdem, Mehmet, Zerrin ve Murat’ın yengeleri; Çağlayan, Gürgan, Özerdil, Biricik ve Ergüner Aileleri’nin kuzenleri; Merhum Zafer Merhume Nadiye Taşlıklıoğlu ve Hakkı Sevgin Maltepe’nin dünürleri; Mehmet Sinan Taşlıklıoğlu’nun sevgili anneannesi ve Hakkı Celalettin Asım Şengör’ün sevgili babaannesi, Celal Oya Şengör ve Haluk Meral Taşlıklıoğlu ... ’nun muhterem anneleri; Mehmet Asım Şengör’ün kıymetli biricik eşi GÜNSELİ GÜLER ŞENGÖR 7 Şubat 2012 tarihinde Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 9 Şubat 2012 Perşembe günü (bugün) Ataköy 5. Kısım Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakiben Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecektir.                 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder