Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

14 Aralık 2014 Pazar

Bülent Ecevit - İnegöllüzadeler - İsmail Erez - Abdülhamid Han - Musahipzade Celal - Halil Kut Paşa

Bülent Ecevit'in anneannesi :
                                   


Adviye Sargut'un yeğeni:




Emine Musaffa Eriş'in teyzezadeleri  Mürüvvet Rek ve Naim Maan'ın amcalarının kızı Behice hanım ,Sultan II. Abdülhamit'in eşidir.Behice Sultan , Abhaz asillerinden  Elbus bey Maan'ın büyük kızıymış ,annesi Nazlı hanım da Kuçba sülalesindenmiş.



Behice Sultan'ın kardeşi:

Merhum Elbus Maan ve Nazlı Koç'un kızı, merhum Prof. Mustafa Nevzat Pısak'ın değerli eşi, Sulhiye Sezen, Mevhiz Pak ve Mehmet Pısak'ın sevgili anneleri, Maan ve Koç ailelerinin muhterem teyzesi, merhum Behice Maan, Atiye Kızılyel, Rauf Maan, Tasvire Şallı ve Ihsan Özdeniz'in kızkardeşi, Çengiz Sezen, Berrak Eltan, Canan Gökçek, Oya Özerler ve İskender Pısak'ın büyükannesi, Suat Ulusoy, Nur Kızılyel, Necla Gürel, Banu Şallı, Inci Karaoğlu ve merhum Güler Oyhon'un teyzesi, merhum Necdet Manoğlu'nun halası, Engin Pak, Sevtap Pısak ve merhum Rüknettin Sezen'in kayınvalidesi  Merhum Prof. Mustafa Nevzat Pısak'ın sevgili eşi, şirketimizin hâmisi, müstesna insan NİMET PISAK 26 Temmuz 1987 gecesi aramızdan ayrılmıştır. Cenazesi 28 Temmuz Salı günü Teşvikiye Camii'nden öğle namazını müteakiben Edirnekapı Şehitliği'ne defnolunacaktır. Mevla rahmet eylesin

                                                                         

                                                       Nimet Pısak'ın halazadesi:
                                                                                                                                                           
                                                                               

Melek Ronabar'ın oğlu ve gelini, Nimet Pısak'ın dünürleri :



Fikret Ronabar'ın amcası: 



Aziz Ronabar'ın kardeşi Nimet Paşakay'ın eşi:

Cumhuriyet, 09 Kasım 1957, Sayfa 4




Reşad Paşakay'ın kardeşi Rahmi Paşakay'ın kayınvalidesi:

Cumhuriyet, 08 Mayıs 1963, Sayfa 3

Kut'un büyükannelen FATMA SAFİYE KUT hanımefendı Hakkın rahmetine kavuşmuştur. 8 Mayıs 1963 çarşamba sünu (bugün) Beşıktaş Sınan Paşa Camiinde öğle namazını mütaakıp namazı kılınacak vc Yahya Efendi Ka'urıstanındakı aile iştirahatgâhına tevdi olunacaktır. Allah rahmet eylıye





Not: Halil Kut Paşa , Enver Paşa'nın kendisiyle yaşıt olan amcasıdır. Halil Kut Paşa'nın torunu  Mason üstadı  Kaya Paşakay'ın kızı Ahu , Duman gurubunun solisti Kaan Tangöze'nin sevgilisiydi .Şişli Terakki'li Kaan Tangöze , Şam Kumandanı Ziver Paşa'nın torunu olan ve Bülbülderesi mezarlığı'nda yatan Reşat Tangöze'nin torunudur.


Musahipzade Celal Alev Alatlı'nın annesinin büyük amcasıdır.1868 doğumlu Müsahipzade Celal Sabetaycıların  Feyziye Mektebi ve numune-i terakki idadisinde okumuş.


Nimet Pısak'ın torunu Mehmet Pısak   -aralarındaki yaş farkına rağmen-  şu an Mazhar Alanson'la  evli olan  Biricik Suden ile evlenmişti.



''Bir Çerkez Prensesi'nin harem  hatıraları'' kitabının yazarı, Osmanlı Saray'ında nedimelik  yapan  Leyla Açba hanım'ın teyzesi Peyveste hanım ve amcasının kızı  Fatma Besend hanım  Sultan II. Abdülhamit'in Behice Sultan dışındaki eşleriydi.Leyla hanımın dedesi Ömer bey , Sultan Abdülaziz'in bacanağı imiş. Leyla Açba'nın amcası Tıbbiye Nazırı  Ahmet Rasim Paşa'nın kızlarından Mihri Müşfik hanım, Emine  Musaffa Eriş'in eşi Muammer Eriş'in amcasının oğlu ile, Enise hanım ise Kemal Derviş'in amcasının oğlu Salih Derviş ile evlenmiş. İnegöllüzade ailesinden Muammer Eriş'in diğer amcasının kızı ise Celal Bayar'ın eşi Reşide Bayardır.


İnegöllüzade Muammer Eriş'in damadı İsmail Erez , Mehmet Ali  Ayni'nin amcazadesi Hasan Tahsin Erez'in oğludur.Erez'in üvey annesi Şivezat hanım , Cenap Şahabettin'in kızıdır.


 'Bar'' kelimesi Aramice ''Oğlu '' anlamı verir.Yahudiler Babil'e sürgüne gönderildiklerinde İbranice yerine kardeş dil Aramiceyi benimsediklerinden bugün hala İbrani kökenliler soyisimlerinin başında ve sonunda kullanır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder