Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

8 Aralık 2014 Pazartesi

Hasan Hüsnü Paşa - Ali Kemal bey - Hümeyra Özbaş - Berin Nadi


Hasan Hüsnü Paşa'nın  kızı Hamide hanım'ın Amiral Osman Paşa'dan olan kızı:

Cumhuriyet, 20 Eylül 1962, Sayfa 3

V E F A T Kaptan Hasan Hüsnüpaşa nafidesi, Japonyada kazazede (Ertuğrul) Fırkateyni suvarisı şehit Osman Pasa kerimesı Advne Turekten. Harun Salahor, Sahibe Ors'un kardeşleri, Merhum Adıle Seymen, merhum Necdet Tuğrul, mçrhume Perihan Tel ve Nazlı Tektaşın anneleri, Osman ve Nida Tektasın anneanneleri HATİCE MEBRURE Hanımefendi  Hakkın rahmetine kavusmustur. Cenazesı 20 Eylul 1962 Perşembe günu oğle



Hamide hanım'ın  Osman Paşa'dan önce evli olduğu  ''Örs'' soyadını alan Tophane Müşiri Zeki Paşa'nın Adviye hanımdan olan oğlu:


Cumhuriyet, 29 Mart 1966, Sayfa 7


VEFAT Merhum Tophane Müsiri Zeki Paşa İle raerhume Adeviye Örs'ün oğlu, Saibe Örs, Seniyc Örs. Saadet Örs, Sabiha Kuneralp ve Dr. Vedat Zeki Örs'ün sevglli kardeşî. Sıımerbank Emekli Fabrika ve Müessese Mudürlerinden Y. Mühendis Nihat Alpar. İstanbul Üniversitesi Profesorlerinden Dr. Sa'fet Alpar, Em. Dz. Bmbaşısı Ali Alpar. Londra Büyijk Elçiıi Zeki Kuneralp'in dayısı ......SEDAT ZEKİ ÖRS........












Tophane Müşiri  Zeki Paşa'nın kızı Sabiha Kuneralp'in gelini, gelinin kardeşi ve eniştesi:
                                             


Adile Mecda Balcıoğlu'nun dünürü:
                                          
                                                                                                                    


İsmail Rüştü Aksal'ın kayınpederi:

                                        



İsmail Rüştü Aksal'ın kardeşi:
                                         


Kemal Rüştü Aksal'ın eşi Gülseren hanım'ın dayısının oğlu :
                                           

Cumhuriyet, 02 Kasım 1982, Sayfa 3

VEFAT Merhum Celâl Sahir Erozan ve Sevim Erozan'ın oğullan, Saim Yentürk ve Bülent Yentürk'ün damatlan, Semih Yentürk'ün eniştesi, Nüzhet Erozan, Nüveyre Erozan (Merhume), Berin Nadi ve Yener Erozan'ın kardeşleri, Meliha Evran'ın yeğeni, Toğan Düzgören, Gülseren Aksel ve Güney Giray'ın dayıoğullan, Tuncer Evran'm halaoğlu, Sahir Erozan ve Elâ Erozan'ın babalan, Betül Erozan'ın sevgili eşi, herkesce sevilen iyi insan, Modalı, Makine Yüksek Mühendisi TÜRKAY EROZAN ı 29 Ekim 1982 günü aniden yitirdik. Cenazesi 2 Kasım 1982 (Bugün) öğle namazını takiben Teşvikiye Camii'nden kaldırılacaktır. Allah rahmet eylesin. AİLESİ




Not: Hasan Hüsnü Paşa'nın kızı Hamide hanım ve Etruğrul fırkateyni süvarisi Amiral Osman Paşa'nın torunları olan  Perihan Tel hanım  , Tanburi Cemil bey'in oğlu Mesud  Cemil bey ile  evlenmiş.Perihan hanım'ın 27 Yaşında vefat etmesi üzerine  Mesud Cemil bey, Berin Nadi ile hayatını birleştirmiş.


İsmail Rüştü Aksal'ın kayınpederi Hüseyin Avni Özbaş'ın oğlu Halil Özbaş, Sultan Vahdettin'in kızı  Ulviye Sultan ile son Osmanlı sadrazamı Ahmet Tevfik Paşa'nın oğlu    İsmail Hakkı Okday'ın kızı olan Hümeyra Özbaş'ın  eşidir.Geçtiğimiz yıl Meltem Cumbul'la evlenen Alican Özbaş ve Ajda Pekkan'ın eski sevgilisi olan babası Erol Özbaş da aynı aileden.


İsmail Rüştü Aksal'ın kızı  Alageyik Balcıoğlu'nun annesi , bakanlık yaptığı sırada evlendiği diplomat Basri Lostar'ın kızı Alageyik Lostar.

Büyükelçi Zeki  Kuneralp'in babası  linç edilerek öldürülen ünlü siyasetçi Ali Kemal bey'dir

Hasan Hüsnü Paşa'nın oğlu amiral Rüşdü Bozcalı'nın eşi Handan hanım'ın kardeşi Mazlum Moran,  Hümeyra Özbaş'ın  halası Fatma Zehra Moran'ın eşi.

Hasan Hüsnü Paşa'nın torunu Ayşe Adile hanım ,  padişah  II. Abdülhamit'in kızı Ayşe Sultan'ın oğlu Osman Nami Osmanoğlu ile evlenmiş.

Hasan Hüsnü Paşa'nın oğlu Mahmut Nedim Oyvar'ın  eşi , Tüli Kamhi'nin teyzesiydi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder