Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

29 Haziran 2015 Pazartesi

Nevzat Tandoğan ve akrabalık bağları

Ankara eski valisi Nevzat Tandoğan , General Ali Fuat Erden ve Esad Durusoy'un amcazadesidir.Tandoğan ve Durusoy aynı zamanda bacanaktır.Esad Durusoy'un yeğeni Melek Karayalçın , Murat Karayalçın'ın amcasının eşidir.Melek Karayalçın'ın kardeşi Fitnat hanım'ın eşi İrfan Şahinbaş'ın dayızadesi Selahattin Meren ,Ömer Fevzi Mardin'in damadıdır.Selahattin Meren'in kardeşi Nafiya Temo ,  İttihat ve Terakki'nin 1 numaralı üyesi İbrahim Temo'nun gelinidir.İrfan Şahinbaş'ın yeğeni Diloşen hanım'ın kayınbiraderi  Kadri Karanis  , Mustafa , Ali ve Ömer Koç'un dayıları olan Aslan Nuri Meşerretçioğlu'nun kayınpederidir.


Esad Durusoy'un eşi Zübeyde Rasime hanım'ın ilk eşi Cemal Bükey , Kemal Derviş'in amcasıdır.Bu evlilikten dünyaya gelen Leyla hanım ,Seyfi Kipmen ile evlidir.Esad-Zübeyde Rasime Durusoy çiftinin kızları Şirin hanım  Edin ailesinin gelinidir.Şirin hanım'ın oğlu işadamı Esat Edin çocuklarıyla birlikte sele kapılarak vefat etmişti.


Nevzat Tandoğan'ın eşi, Zübeyde Rasime Durusoy'un kızkardeşi Fahriye Tandoğan'ın ilk eşi ve kızı Nezahat hanım'ın babası Mehmet Ali Kuraner , Şirket-i Hayriye kurucusu  Hüseyin Haki bey'in torunudur.Hüseyin Haki bey'in torunlarından  biri de yazar Enis Batur'un babası orgeneral Muhsin Batur'dur.Mehmet Ali Kuraner'in Fahriye hanımdan sonra evlendiği Şükriye hanım , emekli binbaşı ,ulusalcı yazar Erol Bilbilik'in teyzesidir.


Fahriye Tandoğan ve Zübeyde Rasime Durusoy'un dedeleri Trablusgarp valisi olarak tanınan Ahmet Rasim Paşa, Mithat paşa'nın dünürüdür.Mithat Paşa'nın kızı Memduha hanım'ın Ahmet Rasim Paşa'nın oğlu Halep valisi Vefik bey ile yaptığı evlilikten dünyaya gelen Refik Fenmen, müzisyen Mithat Fenmen ve diplomat Rasim Fenmen'in babasıdır.


Fahriye ve Zübeyde hanımların diğer iki kızkardeşi Hayriye ve Raika hanımlar Vedat Nedim Tör'ün amcaları ,Fikri Servet Tör ve Edip Servet Tör ile evlenmişler.Hayriye hanım ikinci evliliğini siyasetçi Ord. Prof. Dr. Abdülhak Kemal Yörük ile yapmış.Abdülhak Kemal bey'in kardeşi Ziya  Yörük'ün dünürü Hayriye hanım , Prof. Ragıp Sarıca'nın kuzenidir.Başmabeynci Sarıcazade Ragıp Paşa'nın torunu olan akademisyen ve siyasetçi Ragıp Sarıca'nın kızkardeşi Nimet hanım  , Kemal Derviş'in babası Rıza Derviş ile evlenmiş.Kemal Derviş'in annesi Gerthi hanım Alman  asıllıdır.Ragıp Sarıca'nın dedesinin kardeşi Sarıcazade Arif Paşa'nın oğulları Abdullah ve Osman beyler , Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın kızları Naime ve Bedriye hanımlar ile evlenmişler.Ahmet İzzet Paşa'nın kızkardeşinin ikiz oğullarından Celalettin Germiyanoğlu , Billur Kalkavan'ın dedesi, Ali Haydar Germiyanoğlu ise son Padişah  Vahidettin'in kızı Ulviye Sultan'ın ikinci eşidir.


Hayriye Yörük - Fikri Servet Tör çiftinin kızları Emel Harunoğlu'nun eltisi Şevkiye hanım yazar ve hukukçu Orhan Mithat Barbaros'un kardeşidir.Orhan Mithat Barbaros'un kardeşi Rıdvan Eğilmez'in  oğlu  Metin Eğilmez , Sarıcazade Ragıp Paşa'nın torunuyla evlidir.Orhan Mithat bey'in eşi Sabiha hanım'ın  yeğenleri Saniha Arer ve Sadi Demirkaya , Haldun Dormen'in kuzenidirler.


Emel Harunoğlu'nun  dünürü Cabir Selek, İnegöllüzade Selami bey'in torunudur.Selami bey,Celal Bayar'ın kayınpederi Refet bey'in kardeşidir.Cabir Selek'in dayısı Müşfik bey'in eşi ünlü ressam Mihri hanım'ın babası Çerkez doktor Ahmet Rasim Paşa asil Çerkez-Abhaz ailelerinden , Osmanlı sarayıyla da hısımlık bağı olan  Açba ailesi'ne  mensuptur.Mihri Müşfik hanım'ın kızkardeşi Enise hanım , Kemal Derviş'in amcasının gelinidir.Enise hanım'ın kızı da yine ünlü bir ressam ; Hale Asaf.


Cabir Selek'in iki kızı Sevinç ve Oya hanımlar  , Prof. Dr. Ethem Akif Battalgazi'nin iki kızının Mualla Germiyanlıgil ve Neriman Karamızrak'ın gelinidirler.Selek ve Germiyanlıgil'in torunları Mehmet bey ,  GS yöneticisi Ali Dürüst'ün intihar eden abisinin kızı Elif Dürüst'in eşi idi.


Cabir Selek'in kardeşi Yavuz Selek , cinayet davasından yargılanan Paksoy holding'in veliahtları Emre ve Can Paksoy kardeşlerin  dedesidir.Yavuz Selek'in dünürlerinden  Fahri İlkel , Çürüksulu Bahri Paşa'nın torunudur.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder