Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

9 Ağustos 2015 Pazar

Necmettin Sadak - Fethi Ahmet Paşa - İlhan Nebioğlu - Yaşar Nabi Nayır - Tahsin Uzer


Eski Dışişleri bakanlarından  ve 1918 yılında Akşam gazetesini kuran ekipten olan  Necmettin Sadak'ın ikinci eşi İlhan hanımın kızkardeşi Nihal hanım , Fethi Ahmet Paşa'nın torunu Şevket Mocan'ın eşidir.Nihal-Şevket Mocan çiftinin kızları Rüya hanım , Ahmet Ağaoğlu'nun torunuyla yaptığı evliliği bitirdikten sonra İlhan Nebioğlu ile evlenmiş.



İlhan Nebioğlu'nun babası:
                                                                                 


İlhan Nebioğlu'nun dedesi:
                                                                                 


Mustafa Ayar'ın baldızının kızı Asuman Sağıroğlu'nun dünürü:




Yaşar Nabi Nayır'ın dünürü Asuman Sağıroğlu ve İlhan Nebioğlu'nun annesi Meral hanım'ın dedeleri, üçüncü umumi müfettiş Tahsin Uzer'in kardeşidir.Asuman Sağıroğlu ve Meral  Nebioğlu'nun annelerinin  halası:


VEFAT Selânik eşrafından merhum Hacı İbrahim Ağa'nın Kızı. Divanımuhasebat Reislerinden Merhum Cemal Tekeli'nin Eşi, Merhum 3 üncü Umumî Müfettiş Tahsin Uzer'in ablası. bayan Suat Draman'ın annesi. avukat Emin Draman'ın kayınvalidesi, Demiıtaş Draman ve Yüksek Mühendis Gündüz ve Özcan Draman ile Gönül Edirnenin anneanneleri. Y. Mühendis Osman Edirne'nin ve Ayten Draman'ın büyük kayınvalideleıi, Cclâleddin Uzer, Halide Tarakçıoğlu, Mefküre Oymak, ve Selâmi Uzer'in halaları, Valâ Kurtiş'in Teyzesi Tüccardan Fahreddin Tekelinin ve Firuz Kesim'in yengeleri salihatı nisvandan EMİNE TEKELİ hakkın rahmetine kavuşmuştur.


Emine Tekeli'nin kayınbiraderinin oğlu Fahreddin Tekeli'nin kızı:







Not: Günten Tekand'ın kayınvalidesi  Fahire hanım'ın amcasının oğlu büyükelçi Necdet Kent , Muhtar Kent'in babasıdır.Fahire Tekand'ın halasının oğlu Siret Halulu , Kazım Taşkent'in kuzenidir.


Günten Tekand'ın  görümcesinin eşi Hilal Nurullah Gezgin'in kardeşi ,Çetin Emeç'in kızkardeşi Zeynep hanım'ın eşidir.Nurullah Gezgin'in dünürü Rasin Özay , Sedat Simavi'nin kayınbiraderinin oğludur.


İlhan Nebioğlu'nun anneannesinin amcası  siyasetçi  Tahsin Uzer , Atatürk'ün çocukluk arkadaşlarındandır.Tahsin bey'e '' Uzer '' soyadı bizzat Atatürk  tarafından verilmiş.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder