Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

16 Ekim 2015 Cuma

Mahir Canova - Macit Gökberk - Halil Berktay


Ünlü tiyatrocu Mahir Canova:
                                                                                       


Mahir Canova'nın dünürü:



Sıdıka Saltuk'un kardeşi Zahide Gökberk'in eşi:




Soner Yalçın'ın kaleminden Macit Gökberk'in akrabaları:

- Sabahattin Zaim’in anne soyu iki koldan ilerliyor. Büyük dedesi Köprülü Ali Ağa’nın iki oğlu vardı. Ahmed Ağa ve Emin Ağa 
Emin Ağa kolundan gelen ünlüler arasında; Orgeneral Teoman Koman, Prof. Macit Gökberk, Şükrü Naili Paşa, Prof. Demir Başar, Vali Bedri Oskay, Vali Rıfat Vardar, Yazar Ayten Aygen, Gazeteci Emre Aygen gibi isimler var. 
- Sabahattin Zaim’in teyze oğlu Profesör Cevat Babuna’nın, dört kızı, bir oğlu var: Büyük kızı Ceyda, Prof. Zaim’in yanına asistan olarak aldığı Prof. Tevfik Ertüzün’ün eşiydi. Ertüzün, DYP milletvekilliği yaptı; trafik kazasında hayatını kaybetti. 

                         

Tayfun Er'in şu sitede Macit Gökberk ile ilgili yazdıkları:

 Beyazit’ta Elif isminde bir sahaf dükkani var. Orada yasli, tonton bir adamcagiz (Aslan Kaynardag) kendi kitaplarini da diger kitaplarla birlikte satmaya çalisir. Felsefeci ve Sair (Eski komunistlerden) Aslan Kaynardag’in "Felsefecilerle Söylesiler" isimli kitabina baktigimizda Macit Gökberk ve Vehbi Eralp’in Sabetayci olduklarini anlarsiniz (Selanikli ve Feyziye Mektebi mezunuymuslar). 



Macit Gökberk'in damadı Mete Tapan'ın eski eşi Nazan Ölçer hanım'ın ikinci eşi:
                                                                           






Not: Nazan Ölçer'in babası dilbilimci ve Türkolog  Prof. Ahmet Caferoğlu  1917 devriminden sonra Türkiye gelen Azeri bilimadamlarından  biridir.Ölçer'in annesi Suzan hanım ise Halil Berktay'ın teyzesidir:

                                                     Halil Berktay - İdil Biret



Macit Gökberk'in akrabası Sabahattin Zaim'in teyzesinin oğlunun oğlu olan Oktar Babuna'nın aile kökleri ile ilgili anlattıkları (şu site'den alıntı) :

Benim ailem de Sabetay Sevi'nin izinde Yahudi inancını yaşayan ailelerden biridir. Annem ve babamın her ikisi de üç büyük dönme cemaatinden biri olan "Karakaşiler" kolundan gelmektedirler. 
Annem Semin (Ataman) Babuna'nın ailesi olan Atamanlar, Karakaşiler'in en popüler ailelerinden biridir. Selahattin Galip'in "Dönmeler ve Dönmelik" isimli eserinin 372. sayfasında Ataman ailesinin dönme olduğu açıkça zikredilmektedir.

 
Baba tarafım ise Selanik ve Köprülü (Üsküp) dönmelerindendir. Babam Cevat Babuna'nın annesi Nazire Hanım Selanik dönmesidir.Babamın doğum yeri olan Köprülü, Rumeli Sabetayistlerinin Selanik'ten sonraki ikinci en büyük merkezidir. 
Babamın teyze oğlu olan ünlü Sabetayist Prof. Sabahattin Zaim de Köprülü'de doğmuştur. Sabahattin Zaim'in annesi Saime Hanım ise Selanik dönmesidir. Sabahattin Zaim'in eşi Ulya (Cıngıllıoğlu) Zaim de Sabetayist bir aileye mensuptur.
Zaim Ailesi'nin Sabetayist kökenleri, hem Selahattin Galip'in kitabında (sf. 393) hem de Soner Yalçın'ın "EFENDİ 2 - BEYAZ MÜSLÜMANLARIN BÜYÜK SIRRI" isimli kitabında detaylı olarak anlatılmıştır (sf. 413-414). 
Ailemizdeki bir diğer ünlü Sabetayist, yazar Leyla Neyzi'dir. Sadece Sabetayistlerle yapılan röportajlardan oluşan "Ben Kimim?" isimli kitabın yazarı olan Leyla Neyzi, annem Semin Babuna'nın akrabasıdır.


1 yorum :

  1. Merhum Sebahattin Zaim öteki dünyada hesap verir.günahları çoktur.

    YanıtlaSil