Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

11 Aralık 2015 Cuma

Can Bartu - Nazlı Ilıcak - Aylin Devrimel - Kasım Gülek - Ahmet Emin Yalman


Can Bartu'nun halazadesinin kızı  ve Nazlı Ilıcak'ın eski dünürü olan Jülide Arno'nun eşi  Ender Yemeniciler'in babası:

                                                                             


Mehmet Emin Yemeniciler'in kardeşi:



Nebihe Yamaç'ın  kızı Nermin Kayra'nın kızı   Zülal Tansever'in kayınpederi:
                                                                             


Mehmet Hayrettin Tansever'in kardeşi:

                                                                       
                                                   
Ali Tansever'in oğlu Aziz bey'in üvey babası:
                                                                       




Not: Eşref Sander'in teyzezadesi  Rezzan Yalman, Ahmet Emin Yalman'ın eşidir.Rezzan hanım'ın kardeşi Sinan Korle'nin akrabaları:


Ahmet Emin Yalman - Abdülhamit Han - Talat Muşkara



Eşref Sander'in üvey , Ali Tansever'in özoğlu Aziz Tansever  ,  Ayşe Kulin'in  ''Adı Aylin'' kitabında hayatını anlattığı, amcasının baldızının kızı olan  Aylin  Devrimel'in ablası Nilüfer hanım'ın ilk eşidir.Nilüfer  hanım  ikinci evliliğini  Kasım Gülek ile yapar ve bu evlilikten Tayyibe Gülek dünyaya gelir.


Ali Tansever , su mahsülleri ihracatçısı olarak büyük bir servet elde etmiş ve   Kazım Taşkent ile ortak olarak  Yapı Kredi bankasını kurmuş.



Nazlı Ilıcak'ın eski dünürü Ender Yemeniciler'in halası Nebihe Yamaç'ın eşi Hasan  Naci Yamaç:

 1881’de Trabzon’da doğan Hasan Naci Yamaç, II. Meşrutiyet’in ilanından hemen sonra Trabzon’da çıkardığı Trabzon’da Meşveret gazetesi nedeniyle Meşveretçi Naci Bey olarak anılan biridir. Trabzon’da Meşveret, II. Meşrutiyet devrinin, İkbâl’den sonra, en uzun ömürlü gazetesi ve İttihat ve Terakki’nin Trabzon’daki sesi oldu. Tabzon’da Meşveret gazetesini, 30 Temmuz 1914 tarihinde Meclis-i Mebusan’a milletvekili olarak seçilmesine kadar sürdüren Naci Bey Meclis’teki İstida Encümeni, Askerî Encümeni, Tedkik-i Hesabat Encümeni ve Divan-ı Muhasebât Encümeni gibi encümenlerde çalıştı. İstanbul’un işgalinden sonra Ankara’ya gelen Naci Beyin İstiklâl Harbi esnasında da cephe ve meclis gerisinde büyük hizmetlerde bulundu. O, Trabzon’un II. Meşrutiyet devrindeki en dikkate değer ve meçhûl şahsiyetlerinden biridir. 

Devamı : Mesveretçi Naci bey ve gazetesi


Aslen Ahıska  Türklerinden olan Hasan Naci Yamaç'ın kızkardeşi Kadriye hanım , eski siyasetçilerden  Cahit Kayra'nın annesidir.Hasan Naci-Nebihe  Yamaç'ın kızları Nermin hanım, Cahit Kayra'nın kardeşi Macit bey'in eşidir.


Cahit Kayra, 1935 yılında yazar Cengiz Şişman'ın Karakaş okulları arasında saydığı Feyzi Ati  lisesinden mezun olmuş.Cengiz Şişman'ın kitabından  diğer Karakaş okulları:


Karakaş ve Yakubi okulları



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder