Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

4 Temmuz 2016 Pazartesi

Bedia Muvahhit - Hıfzı Oğuz Bekata - Sarıcazadeler - Satvet Lütfi Tozan


İlk Müslüman kadın oyuncumuz Bedia Muvahhit hanım:
                                                                             



Bedia Muvahhit'in eltisi:

Cumhuriyet, 02 Ekim 1964, Sayfa 7

Merhum Kaptanoğlu Süleyman beyle Fatma hanımın  kızı, merhum Elçilerden Bedii Arbel'in eşi, Nil Arbel'in annesi, Faize Hıfzı Oğuz Bekata, Fazıla, Gıyas, Ayet ve Şevket Giz'in teyzesi, Melâhat Karabel'in halası, Bedıa Muvahhit'in eltisi, emekli  büyükelçi Selâhattin Arbel  ile Safiye Ereş'in ve Sina Arbel'in yengeleri, merhum Mehmet Şevket Paşanın baldızı, merhum Ragıp Paşa,Arif Paşa, ........... yeğeni ........ AFİFE ARBEL Hanımefendi vefat etmıştır. 




Afife Arbel'in yeğeni Faize hanım'ın eşi::                                                                           





Afife Arbel'in ağabeyi:

Afıfe Arbel ve Tahır Bıgunalım a be>5'  Abdullah ve Osman Sarıca'nın teyzezadesi, Satvet Lutfi Tozan'ın enıştesı ...... uhat Kaptanoglunun babası  CEMAL KAPTANOĞLU  Hakkın rahmetıne kavuşmuştur



Cemal Kaptanoğlu'nun kayınbiraderi:                                                                                              
                                                                                     





Not: Afife Arbel'in yeğeni, Bağdat valisi Mehmet Şevket Paşa'nın kızı Fazıla Şevket Giz, Türkiye'nin ilk kadın profesörü ünvanına sahip.



Bedia Muvahhit ve Afife Arbel'in diğer eltileri Mihrinur hanım , yazar Reşat Nuri Drago'nun kardeşidir.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder