Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

24 Ocak 2017 Salı

Nusret Metya - Abidin Daver - Enver Paşa


Son Padişah Vahidettin'in kızı Ulviye Sultan ilk evliliğini son Sadrazam Kırımlı Ahmet Tevfik Paşa'nın oğlu ile , ikinci evliliğini ise Billur Kalkavan'ın dedesinin ikiz kardeşi Ali Haydar Germiyanoğlu ile yapmış.


Ali Haydar Germiyanoğlu'nun dayısı Sadrazam Ahmet İzzet Paşa'nın kardeşi Esad Furgaç'ın eşi Vedia hanım'ın amcasının kızı Emine Muhsine hanım, Lozan görüşmelerinde Türk heyetine danışmanlık yapan ve  komisyon toplantılarında tartışmaları yürüten hukukçulardan Nusret Metya'nın eşidir:


Ahmet İzzet Paşa - Nusret Metya - Selim Soydan - Ressam Nihal Erem



Emine Muhsine - Nusret Metya çiftinin oğulları Zafir bey'in düğün haberi:

Cumhuriyet, 03 Ağustos 1941, Sayfa 3 
Kıymetli arkadaşımız İstanbul mebusu Abidin Daver'in kızı Bayan Perizat ile Merkez bankası İdare meclisi reisi Nusret Metya'nın oğlu Bay Zafir Metya'nın düğünleri dün Taksim Belediye Kasinosunda  icra edilmiştir.



Perizat Daver'in daha sonra yaptığı evlilik:
                                                                     
 Daver, Enver Paşa ile Sultan Abdülmecid'in padişah olmayan oğullarından Şehzade Selim Süleyman Efendi'nin kızı Emine Naciye Sultan'ın oğlu Ali Enver ile 1948 yılında evlenmiş, bu evlilikten 1955'te Arzu Enver dünyaya gelmişti. Merhum Perizat Daver eğitim gördüğü Robert Kolej'de talebe iken, İstanbul birincisi olarak o devirdeki tabiri ile "atletizm kraliçesi" ünvanının almıştı.Daver'in eşi, Enver Paşa'nın 1921'de Berlin'de doğan ve 1922'de Türkistan'da şehid edilen babasını hiç görmeyen oğlu Ali Enver, 1924'teki Osmanlı hanedanı sürgünü kapsamında olmasına rağmen 1939'da özel bir izinle Türkiye'ye gelmiş, Harp Okulu'na girerek havacı subay olmuştu. Enver Paşa'nın oğlu olduğu gerekçesiyle Harp Akademisi'ne kabul edilmediği rivayet edilen Ali Enver, askeriyeden ayrılıp deneme pilotluğu yaptı. İlk eşinden ayrılarak ikinci evliliğini ecnebi bir hanımla yapan Ali Enver 1971'de Avustralya'da geçirdiği talihsiz bir kaza sonucunda genç yaşta hayatını kaybetti.Daver'in babası, ünlü gazeteci Zeynel Abidin Daver 1886 - 1954 yılları arasında yaşamış, Tasvir-i Efkar, Yeni Gün, Tercüman-ı Ahval, İkdam ve Cumhuriyet Gazetesi'nde "Hem Nalına Hem Mıhına" başlığı altında yazdığı fıkralar ile geniş okur kitlelerinin beğenisini kazanmıştı. Galatasaray Futbol Kulübü'nün 13 numaralı kurucu üyesi olan Daver, 1929-1930 yılları arasında Galatasaray başkanlığı,1939-1943 yıllarında da milletvekilliği yapmıştı. Yazıları ile Türk denizciliğine yaptığı katkılardan dolayı "sivil amiral" olarak da anılan Abidin Daver'in ismi, ölümünün ardından Denizcilik Bankası'nın bir şilebine verilmiştir. 




Not: Perizat Daver'in teyzesinin damatlarından Şakir Turalı, Avlonyalı Ferit Paşa'nın damadı ve Celal Nuri İleri'nin bacanağı olan Fahrettin Amidemiri'nin yeğenidir.Şakir Turalı'nın bacanağı İlhan Arakon, Maya Arakon'un amcasıdır.Şakir bey'in kardeşi Hamit Turalı'nın baldızının kızı Naziye hanım, Çetin Emeç'in kardeşinin eşidir:


İzzet Melih Devrim - Avlonyalı Ferit Paşa - Celal Nuri İleri - Maya Arakon - Abidin Daver - Enver Paşa



Şakir Turalı'nın oğlu Berki bey , menajer ve yapımcı Mehmet Teoman'ın kardeşi ile evlenmiş.Mehmet bey'in kardeşi Umur Teoman , Nazım Hikmet'in teyzesinin kızı Zeynep Menemencioğlu'nun damadıdır:

Avlonyalı Ferit Paşa - Mehmet Teoman - Menemencioğlu ailesi


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder