Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

10 Ocak 2017 Salı

Yakubi ve Kapancı cemaatleri - Cihat İren - Pirinççioğlu ailesi


Ertuğrul Düzdağ'ın ''Yakın tarihimizde Dönmeler ve Dönmelik'' isimli kitabında Ahmed Safi'nin ''Dönmeler adeti'' isimli kitabından yaptığı alıntı:
                                                                     


Bu olaya konu olan Selanik'in zengin ailelerinden Şeşbeşzadeler mübadeleyle İstanbul'a göç etmişler.


Şeşbeşzade Abdi Efendi:

 Vefat Tüccardan Hakkı, Nejad, Ferruh, Afif Şeşbeş ve İmperial Kemikal İndustris (Turkey) Limited şirketi müdürü Kenan Şeşbeş ve Üniversite Fen Fakültesi doçentlerinden Turhan Şeşbeş ve Şeyda  Araboglunun babaları ve tüccardan Adil Araboğlunun kayınpederi Selânik  eşrafından Bay Şeşbeş Zade Abdi  rahmeti rahmana kavuşmuştur. Cenazesi bugünkü salı günü.....Nişantaş, Valikonağı  75 No. lı apartımanından kaldırılarak Maçkada Teşvikiye camiinde  ikindi namazını müteakıb ....Feriköy kabristanında ebedi istirahatgâhına tevdi edilecektir.


Şeşbeşzade Abdi Efendi'nin oğlu Hakkı bey'in eşi:



Şeşbeşzade Abdi Efendi'nin oğlu Kenan bey'in kayınvalidesi:

ÖLÜM Annemiz, büyükannemiz, ninemiz. merhum Ramiz paşa kızı, merhum General Ahmed Tavad Çuruksulu eşi VEDİA TAVAD ÇÜRÜKSULU Hakkın rahmetine kavuşmuştur: Cenazesi 9 mayıs 950 tarihinde Kuçukçamlıcadaki koşkünden kaldırılarak Üskudar Yenicamiinde oğle namazı kılındıktan sonra Karacaahmedde Şehidlikteki aile kabristanma defnolunacaktır. Seyfeddin ve Maket Tavad Çürüksulu, Belkis Tavad Ratip, Bülend ve Bercis Menemencioğlu, Kenan ve Nihal Şeşbeş, Osman Kerman (Çelenk gonderilmemesi rica olunur.) 



Şeşbeşzade Abdi Efendi'nin oğlu Afif bey'in eşi:



Nevber Şeşbeş'in dünürü:



Gülsüm Necipoğlu'nun gelini Melek hanım'ın ağabeyi:



Şeşbeşzade Abdi Efendi'nin kızı Şeyda Tekyeli'nin eşi

Cumhuriyet, 16 Eylül 1954, Sayfa 2 
TEŞEKKÜR Çok sevgili eşim ve hemşiremiz ŞEYDA TEKYELİ'nin............ Eşi : Galip Hamdi Tekyeli , Ağabeyleri Hakkı,Nijat,Ferruh,Arif,Kenan,Turhan Şeşbeş


Şeyda Tekyeli'nin eşi Galip Hamdi Tekyeli'nin oğlu:



Müeyyet Tekyeli'nin dünürü:







Şeşbeşzadeler ve onlar gibi Selanikli olan Tekyeli ailesi Yakubi cemaatindendir.


Vedad Dicleli'nin kayınbiraderi, Yasemin Pirinççioğlu'nun amcası olan  Hikmet Pirinççioğlu'nun  bacanağı Şefik Fenmen'in babaannesi Memduha hanım Mithat Paşa'nın kızı, dedesi Vefik Fenmen ise Trablusgarp valisi Ahmet Rasim Paşa'nın oğludur:




Vedad Dicleli'nin dünürü Müeyyet Tekyeli'nin baldızı Nadide hanım'ın dünürü Kadri bey, Coşkun Özarı'nın kayınpederidir.Kadri bey'in kızkardeşinin kızı Mizat hanım eski başbakanlardan Bülent Ulusu'nun eşidir.Mizat hanım'ın kardeşi Nebile hanım Kalkavan ailesinin gelinidir.

Müeyyet Tekyeli'nin kayınbiraderinin eşi Atike hanım'ın teyzesi, Şevket Sabancı'nın eşi Hayırlı hanım'ın büyükannesidir:





Şeşbeşzade Abdi Efendi'nin gelini Ruhsar Şeşbeş'in  kardeşi Gülfem hanım, eski bakanlardan Cihat İren'in eşidir.Ruhsar ve Gülfem hanımların dayılarının kızı Zerrin hanım gazeteci Murat Birsel'in babaannesidir.


Şeşbeşzade Abdi Efendi'nin gelini  Nevber Şeşbeş'in torunu Nuşin hanım, Ahmet Emin Yalman'ın kızkardeşi Belkıs Bayçu'nun eltisinin gelinidir.


Nevber Şeşbeş'in kızı Hayal hanım'ın kayınvalidesi Gülsüm Necipoğlu'nun kardeşi Ali bey'in  eşi Refika hanım, Asala'nın öldürdüğü büyükelçimiz İsmail Erez'in teyzesidir.İsmail Erez'in üvey annesi Şivezat hanım Cenap Şahabettin'in kızıdır.Şivezat hanım'ın kızkardeşinin kayınpederi şair Süleyman Nazif , Vedad Dicleli'nin kayınpederi olan eski bakan ve milletvekillerinden  Arif Fevzi Pirinççioğlu'nun halasının oğludur.


Gülsüm Necipoğlu'nun  gelini Melek  hanım ve ağabeyi Semih Refiğ, Halit Refiğ'in amcasının çocukları, Sabiha Sertel'in kardeşi Fatma Binzet'in torunlarıdır.


Gülsüm Necipoğlu'nun kardeşi Tahsin Necipoğlu , Abdülhak Hamit Tarhan'ın torunu Tarık Yenisey'in dünürüdür:



Tarık Yenisey'in kayınbiraderi Süheyl Fansa'nın eşi Güner hanım, İpekçilerin akrabasıdır.Güner hanım'ın annesi Şükran hanım, Karakaş cemaati'nden Kibar ailesinin kızı.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder